НАБУ затримало співробітника Генпрокуратури за зловживання

НАБУ затримало співробітника Генпрокуратури за зловживання

Укрінформ
У четвер, 22 вересня, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали старшого слідчого Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ.

Його підозрюють у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України), повідомляє прес-служба НАБУ.

"Затримання відбулось в рамках розслідування, яке детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розпочали за заявою потерпілої сторони від 1 вересня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, затриманий працівник ГПУ, всупереч вимогам ст.216 Кримінального процесуального кодексу України (щодо підслідності), проводив розслідування за фактами одержання неправомірної вигоди головою однієї з сільських рад Черкаської області, яку підозрюють у отриманні хабара в розмірі майже 5 млн грн. Під час проведення обшуку у даному провадженні слідчий ГПУ, зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів знайденими талонами на значний обсяг пального, які належали сільській раді. В подальшому цей слідчий неодноразово використовував дані талони для заправлення свого особистого автомобіля, а також автомобіля своєї дружини.

Наразі готується повідомлення затриманому про підозру та клопотання щодо обрання запобіжного заходу.

"У разі визнання винуватості даної особи судом, йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років", - додали в НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-