Гройсман закликав Раду думати про бюджет замість зведення рахунків

Гройсман закликав Раду думати про бюджет замість зведення рахунків

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман просить народних депутатів не перетворювати дискусію навколо проекту держбюджету на зведення рахунків з попереднім урядом, а закликає до конструктивного діалогу.

Про це він заявив під час обговорення у Верховній Раді проекту закону про Державний бюджет у відповідь на репліку народного депутата Олега Мусія стосовно попереднього уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би відреагувати на те, що казали про попередній уряд. Насправді, якщо ви пам'ятаєте торік (і у вересні, і в жовтні, і в листопаді - до кінця грудня) була дискусія, чи буде запроваджена нова податкова система, чи будуть зміни до Податкового кодексу. І в принципі, варіанти бюджетів були різні, але вносити потрібно було тільки тоді, коли був консенсус на новій податковій основі. Оскільки це не було прийнято, тому й минулий уряд не вносив свої пропозиції, а вони вимушені були зареєструвати (проект бюджету - ред.) і відкликати", - сказав Гройсман.

Він додав, що очолюваний ним уряд не змінює системи оподаткування, а пріоритетом для нього є питання чесного бюджету через чесний діалог і абсолютно професійний підхід.

Гройсман зауважив, що "деякі політикани" намагаються перетворити чесний підхід і можливість дискусії стосовно бюджету на зведення рахунків.

"Цього не буде. Ми будемо робити все, щоб вийти на завершення бюджетного процесу у варіанті бюджету, який забезпечить зростання національної економіки і макроекономічну стабільність і підвищення соціальних стандартів... Я дуже хочу попросити вас про конструктивний діалог. Чи не вперше ми можемо продемонструвати, що ми є справжніми державними діячами, а не дешевими пригніченими злими реваншистськими політиканами", - резюмував Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-