Кандидат у прем’єри у Хорватії обіцяє підтримку України

Кандидат у прем’єри у Хорватії обіцяє підтримку України

Укрінформ
Співголова Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Андрей Плєнковіч у випадку свого призначення новим прем'єр-міністром Хорватії обіцяє відстоювати інтереси України у Європейській раді.

Про це він заявив від час відкриття робочого засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я як можливий новий прем'єр-міністр Хорватії тепер буду боротися за інтереси України в Європейській раді. В Європейській раді стане ще на одного друга України більше», - сказав Плєнковіч.

Крім того, він зауважив, що одним з перших офіційних візитів його на новій посаді стане візит до України.

У свою чергу Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував Плєнковічу за підтримку нашої держави й зауважив, що починається новий етап співпраці між Києвом та Загребом (столиця Хорватії - ред.).

«Ви стали справді прикладом для нас, що таке солідарність і що таке плече товариша і друга», - звернувся спікер до Плєнковіча.

Як повідомляв Укрінформ, на виборах у Хорватії у неділю, 12 вересня, партія Хорватський демократичний союз (UDZ), яку очолює Пленкович, здобула перемогу. Відтак, за оцінками експертів, саме цей хорватський політик має найвищі шанси очолити новий уряд країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-