Британія не визнає

Британія не визнає "вибори" до Держдуми в окупованому Криму

Заява
Укрінформ
Велика Британія не визнає законність виборів до Держдуми Росії на території окупованого Криму.

Про це йдеться у заяві на сайті британського МЗС.

"ОБСЄ не стежила за ходом голосування в Криму. Велика Британія не визнає легітимність виборів до Держдуми в Криму. Анексія Криму Росією в березні 2014 року була незаконною і нелегітимною, і залишається такою донині", - йдеться у заяві.

Загалом, Міністерство закордонних справ Британії висловило занепокоєння з приводу свободи громадянського суспільства в Росії після доповіді ОБСЄ щодо проведення виборів до Держдуми РФ. "У доповіді робиться висновок, що, хоча "Центральна виборча комісія РФ провела вибори прозоро", демократичні зобов'язання, як і раніше, не дотримуються і були численні процесуальні порушення", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз не визнав легітимність виборів до Держдуми РФ, організованих Москвою на території окупованого українського Криму.

18 вересня у Росії відбулися вибори депутатів Держдуми сьомого скликання. Голосування було організовано й в анексованому Криму.

МЗС України в офіційній заяві зазначило, що "вибори" до Державної думи Федеральних зборів РФ, проведені на тимчасово окупованій території України, грубо порушують міжнародне право, є нелегітимними і ставлять під сумнів легітимність усієї Держдуми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-