Австралію закликають не визнавати вибори в окупованому Криму

Австралію закликають не визнавати вибори в окупованому Криму

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії (СУОА) засудив плани з проведення виборів до Державної Думи РФ на окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, запланованих на 18 вересня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу СУОА.

«Російська Федерація продовжує діяти в руслі повного порушення норм міжнародного права. Австралія і міжнародне співтовариство повинні стати на заваді застосування «права сили», або Російська Федерація продовжуватиме йти своїм руйнівним шляхом до відтворення Російської імперії», - заявив голова СУОА Стефан Романів.

СУОА звернувся до уряду Австралії з вимогою не визнавати результати виборів та закликати уряди інших країн зробити те ж саме. Відповідне звернення було направлене міністру закордонних справ Джулії Бішоп з проханням донести позицію Австралії до її міжнародних партнерів.

У зверненні наголошується на тому, що РФ незаконно анексувала український півострів понад два роки тому, що підтверджено резолюціями Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року та Парламентської асамблеї Ради Європи від 25 червня 2015 року.

«З початком незаконної анексії Криму і до сьогодні на півострові відбувається звіряче переслідування українців та систематично придушуються права кримськотатарського народу, що змусило багатьох покинути свою історичну батьківщину.

Наступним кроком утвердження насильницької окупації та включення анексованих територій до складу Російської Федерації є заплановані вибори до російського законодавчого органу - Державнї Думи.

Відповідно до національного і міжнародного права, такі псевдовибори в Криму не є легітимними та не будуть визнані ані Україною, ані, сподіваємось, рештою міжнародної спільноти», - йдеться у документі.

Аналогічне звернення було передане австралійській стороні з боку української дипустанови. Як заявили кореспонденту Укрінформу в Посольстві України в Австралії, за їх даними австралійська сторона не має намірів відправляти офіційної делегації для спостереження за виборами до російської Думи. Водночас офіційної позиції Австралії з цього питання поки не було оприлюднено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-