У Харкові силовики шукають архівні документи - Луценко

У Харкові силовики шукають архівні документи - Луценко

Укрінформ
Основним місцем обшуків у Харкові наразі є будівля міської ради. Правоохоронцям заборонено вилучати всі документи, тому вони на місці передивляються архівні документи й відбирають лише ті, які можуть бути доказом у майбутньому судовому процесі.

Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На цей момент особливих проблем в обшуках немає, усе йде законно, усе іде у достатньо спокійному руслі, головне місце обшуку - Харківська міська рада. Достатньо велика група правоохоронців зараз працює, відбираючи необхідні документи. Ми прийняли рішення не забирати всі документи, як це часто, на жаль, траплялося, гамузом, усі підряд, а наші правоохоронці сидять, передивляються папки архівів і відбирають лише ті документи, які потрібні нам для майбутнього судового процесу", - сказав Луценко.

За його словами, у ході обшуків дозволено вилучати документи на придбання житла, але заборонено вилучати будь-які особисті речі, "крім імовірних випадків, коли будуть знайдені надто великі, помітно великі грошові кошти або дорогоцінності".

Генпрокурор зауважив, що загалом у Харкові сьогодні відбувається близько 120 обшуків на території помешкань місця проживання осіб, які підозрюються в створенні злочинної організації щодо розкрадання землі в особливо великих розмірах, а також щодо місцезнаходження юридичних осіб, де зареєстровані відповідні житлово-будівельні кооперативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-