Кернес про обшуки: Це придумана ілюзія

Кернес про обшуки: Це придумана ілюзія

Укрінформ
Мер Харкова Геннадій Кернес прокоментував сьогоднішні обшуки.

Він заявив "112 каналу", що не бачить підстав для таких дій силовиків.

"Я хотів би розуміти, як боротися з корупцією, якщо її немає. Значить її треба що? Придумати. Тому ось такі постанови суду, які я сьогодні читав, я думаю, що це придумана ілюзія, при якій можна провести обшуки, заявити про це. Тому що по-іншому вона не виглядає", - сказав Кернес.

За словами харківського мера, жодних звинувачень на його адресу поки не було.

"Ніхто мене поки не звинувачує. Написано прізвище Кернес, що можуть бути документи у нього за місцем його проживання. Тому я в цьому відношенні буду вірити в справедливість. Зараз, перший час, будуть одні коментарі зацікавлених осіб", - зазначив він.

Кернес повідомив, що слідчі поводилися толерантно.

"Були поняті, мені було запропоновано видати певні документи. Я сказав, що у мене таких документів немає. Вони сказали, що будуть проводити обшуки, я сказав, що нехай проводять. Все було толерантно. Це зайняло кілька годин. Вони ретельно все перевіряли, я підписав протокол обшуку. У фабулі було написано, що мова про 2008-2010 роках, їх цікавили ці документи", - розповів міський голова.

Раніше стало відомо, що в Харкові силовики проводять обшуки в приміщеннях, що належать високопоставленим чиновникам. Зокрема, генпрокурор Юрій Луценко повідомив про обшуки в приміщеннях, що належать меру Геннадію Кернесу і матері нардепа Михайла Добкіна.

У Харківській міськраді вважають чергові обшуки у Кернеса політичним замовленням і кажуть, що йдеться про справи дворічної давнини щодо земельних ділянок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-