Клімкін: Росії слід виконувати Мінськ, а не гратись у геометрію

Клімкін: Росії слід виконувати Мінськ, а не гратись у геометрію

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що російська сторона має просто виконувати Мінські домовленості, а не вигадувати "паралельні дорожні карти".

Про це він сказав на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо гратись у геометрію та казати про щось паралельне, перпендикулярне. Насправді у нас немає жодної погодженої "дорожньої карти", де були б закріплені фундаментально важливі речі - це послідовність того, що потрібно зробити, і реальності того, що російська сторона це зробить», - сказав Клімкін.

Він зауважив, що Мінські домовленості дуже прості, якщо хочеш їх реалізувати.

«Нам потрібна одна чітко зрозуміла "дорожня карта", і вона буде робитись на основі нашої спільної позиції у "нормандському форматі", з нашими французькими і німецькими друзями, які мають відповідний мандат Євросоюзу», - сказав глава українського МЗС.  

У цьому контексті він повідомив, що завтра планується проведення зустрічі міністрів закордонних справ у так званому веймарському форматі у Києві.

Як повідомлялося, сьогодні глава МЗС РФ Сергій Лавров на спільній прес-конференції з главою МЗС Люксембургу Жаном Ассельборном заявив, що для врегулювання ситуації на сході України слід паралельно розробити "дорожню карту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-