ООН готує нові санкції проти КНДР

ООН готує нові санкції проти КНДР

Укрінформ
Рада Безпеки ООН в п'ятницю вирішила негайно розпочати роботу над новими санкціями проти Північної Кореї після того, як та провела ядерне випробування.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Члени Ради Безпеки почнуть негайно працювати над необхідними заходами відповідно до статті 41 резолюції РБ ООН", - заявив посол Нової Зеландії Джерард ван Бохемен, який головує в Радбезі.

Під час зустрічі за зачиненими дверима, Радбез рішуче засудив випробування і погодився приступити до розробки проекту нової резолюції відповідно до статті 41 Статуту ООН, яка передбачає введення санкцій.

Як зазначається, Рада Безпеки провела засідання на прохання Японії, Південної Кореї і Сполучених Штатів, щоб домовитися про реакцію на випробування КНДР, незважаючи на опір з боку Китаю, який є союзником Пхеньяна.

Після зустрічі посол Китаю Лю Цзеі ухилився від відповіді на питання, чи підтримує Пекін санкції.

"Ми виступаємо проти тестування, і ми вважаємо, що більш актуально, ніж будь-коли, працювати разом, щоб забезпечити денуклеаризацію Корейського півострова", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, вчора вночі Північна Корея уп’яте провела підземне випробування ядерної боєголовки. За оцінками експертів, судячи із підземних поштовхів, сила вибуху становила 20-30 кілотонн, що в кілька разів більше, ніж потужність попередніх північнокорейських боєголовок.

Канада висловила готовність розглянути можливість посилення санкцій проти Північної Кореї у відповідь на незаконні ядерні випробування Пхеньяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-