Рада восени зосередиться на бюджеті - Парубій

Рада восени зосередиться на бюджеті - Парубій

Укрінформ
Питання бюджету восени стане ключовим у роботі Верховної Ради України.

Про це спікер Верховної Ради Андрій Парубій сказав у інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомляє парламентська прес-служба.

"Тому, виступаючи на відкритті сесії, я звернувся до уряду з тим, аби обговорення бюджету відбувалося в режимі максимальної комунікації з комітетами, депутатами і щоб проект бюджету був вчасно внесений на розгляд до Верховної Ради України", - зазначив Голова парламенту.

Він заявив, що "є постійна комунікація з урядом".

"Обговорюється проблематика, яка стоїть перед нами, і я вірю і сподіваюсь, що бюджетний процес нинішньої осені пройде успішно", - наголосив Парубій.

При цьому він звернув увагу на той факт, що "з початку політичного сезону Верховна Рада України продемонструвала велику здатність до прийняття рішень".

За словами спікера, "це було результатом того, що ми змогли наперед погодити сам спосіб розгляду питань: досягнуто згоди розглядати питання блоками, аби була логіка прийняття рішень і професійна дискусія".

"Серед перших розглядався блок питань з правоохоронної діяльності, гуманізація Кримінального кодексу, закони з дерегуляції, які необхідні для того, щоб зменшити корупцію і полегшити життя для середнього бізнесу. Також розглянуто закони з децентралізації, які вкрай необхідні для розвитку і створення об’єднаних громад", - констатував Парубій і додав, що "Верховна Рада продемонструвала ефективність і, попри бурхливу дискусію, зал об’єднувався навколо тих законів, і ми виходили на рішення, які є кардинальними для тієї чи іншої галузі".

Голова Верховної Ради спрогнозував, що наступного пленарного тижня таким чином розглядатиметься блок законопроектів з аграрних питань, блок з IT-технологій, з яких необхідно прийняти законодавчі рекомендації.

Щодо ситуації на Донбасі і можливого розвитку подій на цих територіях, Парубій зазначив, що "найближчі місяць-два будуть одними з найкритичніших у агресії Росії щодо України, бо міжнародний аспект є на сьогодні невизначений у багатьох моментах". Він нагадав, що у США відбуваються президентські вибори, багато проблемних речей відбувається у Європейському Союзі, і усі наші аналітики стверджують, що якщо Путін захоче активізувати бойові дії на Сході України, зробити їх більш агресивними – це може відбутися у вересні-жовтні місяці.

"Тому роботу Парламенту необхідно розглядати і під цим кутом зору, і, відповідно, робити усе можливе для підвищення обороноздатності країни. Тут є два аспекти: законодавча база для реформування нашої армії, її матеріальне забезпечення. Тому пріоритетним завданням формування бюджету - є питання оборони і безпеки", - наголосив спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-