Порошенко і Заньєр обговорили поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі

Порошенко і Заньєр обговорили поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко на зустрічі з Генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Заньєром закликав максимально використати потенціал Організації для припинення брутального порушення прав українських громадян на окупованих територіях.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента України.

«Сьогодні ОБСЄ зіштовхується з безпрецедентним викликом, коли агресія однієї держави-учасниці проти України фактично нівелювала спадщину Гельсінського заключного акту», - наголосив Порошенко.

Окрім цього, на зустрічі сторони обговорили посилення міжнародної присутності в регіоні, насамперед, шляхом розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Порошенко також звернув увагу на безперервне постачання Росією військової техніки, озброєння, регулярних військ та найманців через неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. В цьому контексті ключове значення має виконання положень Мінських домовленостей щодо встановлення з боку ОБСЄ постійно діючого моніторингу над тимчасово неконтрольованою ділянкою державного кордону.

Глава держави закликав максимально використати потенціал ОБСЄ для припинення брутального порушення прав українських громадян на окупованих територіях. 

Окремо сторони обговорили питання якнайшвидшого звільнення заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в РФ і на окупованих територіях.

У свою чергу, Генеральний секретар ОБСЄ запевнив Президента України, що Організація й надалі продовжуватиме сприяти подоланню викликів, що сьогодні стоять перед Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-