Україна і Німеччина проведуть взаємні Роки мови

Україна і Німеччина проведуть взаємні Роки мови

Укрінформ
2017-2018 навчальний рік будуть роками української мови у Німеччині та німецької мови в Україні.

 Про це заявили у Берліні на спільній прес-конференції за підсумками двосторонніх переговорів глави МЗС України Павло Клімкін і ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Я особисто дуже підтримую ідею зробити наступний рік Роком німецької мови в Україні і Роком української мови у Німеччині", - заявив Клімкін.

Він уточнив, що йдеться не про календарний, а про навчальний рік, так що старт взаємним Рокам планується дати у середині 2017 року.

"Я сподіваюся, що ми проведемо успішні Роки мов наступного року", - сказав зі свого боку Штайнмайєр.

Водночас, Клімкін висловив вдячність за постійну підтримку, яку МЗС ФРН робить кафедрі україністики в університеті Грайфсвальда.

Загалом гуманітарний блок питань, що стояли в четвер на порядку денному переговорів, включав те, як дійсно зблизити українців і німців. "У ході переговорів ми обговорили те, як зміцнити людські контакти з тим, щоб німці відчували себе по-справжньому вдома в Україні, а українці почували себе по-справжньому вдома у Німеччині", - сказав Клімкін, висловивши сподівання, що вже найближчим часом українці зможуть їздити в ЄС без віз. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-