Порошенку показали новітні засоби української розвідки

Порошенку показали новітні засоби української розвідки

Укрінформ
Президент Петро Порошенко побував у Центрі технічної розвідки Головного управління розвідки Міноборони, де опрацьовується інформація про діяльність військ агресора у Криму та на окупованих територіях України.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Петро Порошенко... ознайомився з новими засобами розвідки. Президенту були представлені факти порушення Мінських домовленостей, виявлені українськими розвідниками за допомогою сучасних засобів розвідки", - зазначається у повідомленні.

На думку Президента, створення Центру є вагомим внеском у розбудову єдиної системи розвідувального забезпечення держави. "Фактично це початок автоматизації процесу збору та обробки розвідувальної інформації. Подальше нарощування можливостей даного центру дозволить інтегрувати дані, добуті усіма видами технічної розвідки (космічної, повітряної та радіоелектронної), і передавати їх до Генерального штабу Збройних Сил України, Міністерства оборони України, а також у Головний ситуаційний центр України", - наголосив Верховний Головнокомандувач.

Він висловив переконання, що Центр технічної розвідки стане однією з головних складових майбутньої об'єднаної автоматизованої системи управління воєнною розвідкою України.

Вітаючи військових-розвідників з професійним святом, Порошенко відзначив діяльність усіх його підрозділів, подякував за мужнє виконання бойових завдань поблизу Донецького і Луганського аеропортів, у боях на Савур-могилі, за участь у визволенні Слов'янська, Краматорська, боях під Дебальцевим та в багатьох інших місцях. Високо він оцінив і роботу ветеранів воєнної розвідки, завдяки яким "зросла нова генерація високопрофесійних оперативних офіцерів, аналітиків та фахівців технічних видів розвідки".

"Там, де було гаряче, попереду завжди були ці воїни-розвідники. Вірю, що молоде покоління розвідників примножуватиме славу військової розвідки, яка є взірцем професіоналізму, доблесті і честі, і продовжуватиме самовіддано захищати інтереси українського народу. Переконаний, що ваші найкращі риси та величезний потенціал, патріотизм і відповідальність, високий професіоналізм та самовіддана служба дозволять подолати всі виклики і загрози", - наголосив Глава держави.

Він подякував воїнам-розвідникам за відданість, мужність і героїзм.

Президент вручив державні нагороди та ордери на квартири військовослужбовцям ГУР Міноборони. Глава держави також повідомив, що сьогодні співробітники ГУР МОУ отримають службові квартири у місті Києві.

За словами Порошенка, загалом у поточному році військовослужбовцям ЗСУ розподілено 909 квартир. З них 52 службових житлових приміщення отримали розвідники, ще 10 - отримають сьогодні. «Такого ніколи не було», - зауважив він.

Порошенко також вручив високі державні нагороди розвідникам. Указом Глави держави нагороди присвоєно 87 військовослужбовцям воєнної розвідки. Зокрема, полковник Вадим Скібіцький отримав орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, полковник Яна Косович отримала орден княгині Ольги ІІІ ступеня.

Під час урочистостей Президент також вручив бойовий прапор одній із частин ГУР Міноборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-