Туреччина є наріжним каменем безпеки у Чорноморському регіоні - Клімкін

Туреччина є наріжним каменем безпеки у Чорноморському регіоні - Клімкін

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь у засіданні Комітету міністрів Ради Європи, присвяченому ситуації в Туреччині, яка склалася в країні після спроби державного перевороту у липні 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

З основною промовою на засіданні виступив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу. У свою чергу Павло Клімкін висловив чітку і незмінну підтримку демократично обраним органам влади Туреччини і солідарність з турецьким народом.

"Українці як ніхто інший розуміють відчуття, коли державність і суверенітет твоєї країни під загрозою", - зазначив міністр.

Клімкін висловив сподівання, що Рада Європи застосує всі наявні інструменти для того, щоб надати Туреччині максимальну консультаційну, експертну та інституційну допомогу у подоланні наслідків трагічних подій в Анкарі та Стамбулі.

Глава МЗС також наголосив, що демократична і стабільна Туреччина є наріжним каменем безпеки у Чорноморському регіоні, що потерпає від незаконної окупації Росією Криму, її вторгнення на Донбас та агресивних військових маневрів вздовж українських кордонів. В інтересах Європи, щоб Туреччина залишалася ефективною демократією та фактором стабільності у регіоні.

У рамках засідання Комітету міністрів керівник МЗС України також провів розмови з низкою колег щодо питань двосторонніх відносин та порядку денного Ради Європи.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-