Меркель: Ми не можемо вирішувати пов'язані з Україною питання без неї

Меркель: Ми не можемо вирішувати пов'язані з Україною питання без неї

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що не знає, коли відбудеться наступна зустріч "нормандської четвірки", а у Китаї ніяких рішень не приймалося у відсутності України.

Про це канцлер заявила за підсумками саміту "Великої двадцятки", що завершився у понеділок у китайському Ханчжоу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стратегічно важливого тут (на саміті "Великої двадцятки" — ред.) нічого не сталося. Для цього (врегулювання ситуації на Донбасі — ред.) нам потрібна Україна", — сказала Меркель.

Вона нагадала, що у Китаї сторони не змогли зустрітися у "нормандському форматі", тому її зустрічі з іншими лідерами "не були стратегічними переговорами". Меркель не виключає, що наступна зустріч у "нормандському форматі" на рівні глав держав і урядів все ж відбудеться, але "чітких термінів" представити не може.

Глава уряду ФРН повідомила, що провела інтенсивний обмін думками з українського питання з президентом США, з яким у Берліна "однаковий підхід", - підтримують Мінський процес.

На брифінгу у Берліні представник німецького уряду Ульріке Деммер підтвердила, що канцлер обговорювала українську тематику з російським, американським і французьким президентами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-