Парубій у Польщі закликав виробити спільну оцінку історії

Парубій у Польщі закликав виробити спільну оцінку історії

Укрінформ
Україна і Польща мусять віднайти механізми спільного трактування історичних подій, а не давати їм оцінку односторонньо.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій на зустрічі з маршалком Сейму Республіки Польща Мареком Кухцінським у Варшаві, повідомляє прес-служба ВР.

«Коли хтось із народів дає односторонню оцінку діям, це викликає резонанс та призводить до некоректних оцінок і викривлення історичних фактів. Такі речі є неприйнятними, Україна і Польща мають знаходити механізми щодо спільного напрацювання оцінки тим подіям, що відбувались на наших землях, тим більше, що це було виключно і лише в результаті окупаційної політики Російської імперії, яка в той час була більшовицькою Росією», - підкреслив Парубій.

Водночас спікер наголосив, що між Україною і Польщею завжди була традиція давати спільну оцінку нашій трагічній історії.

Пізніше на брифінгу Голова ВР зазначив, що на зустрічі з польським колегою були обговорені «певні ідеї і напрямки подолання тих непорозумінь, які стались між нашими народами».

За його словами, у ході зустрічі «вдалось знайти механізми і способи, щоб можна було ці непорозуміння зняти і пам'ятати, що Україна сьогодні захищає безпеку не лише своєї держави, а у тому числі Польщі, Європи і усього вільного світу».

«І для нас вкрай важливо пам'ятати про наш головний фронт, який знаходиться на Сході - так само, як і сто років тому», - додав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня нижня палата Польського парламенту (Сейм) ухвалила резолюцію у справі Волинської трагедії, назвавши її «геноцидом польського народу» і встановивши 11 липня Національним днем пам'яті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-