Успіхи України викликатимуть ще більшу агресію Кремля - Сироїд

Успіхи України викликатимуть ще більшу агресію Кремля - Сироїд

Укрінформ
Росія впродовж всієї своєї історії починала війни проти України, як тільки та ставала успішною, і нинішня війна - чергове свідчення тому.

Про це заявила у Мюнхені заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд, виступаючи на круглому столі, присвяченому Мінську-2, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Якби Україна лежала в руїнах, Росію б це влаштовувало, і війни б не було. Фактично нинішня війна Росії проти України - це ознака того, що Україна почала ставати успішною", - заявила Сироїд, додавши, що "для Росії природним було щоразу, як тільки Україна ставала успішною, відразу починати війну".

І це, за її словами, лише робить загрозу для нашої країни ще більшою, оскільки "чим успішнішою буде Україна, тим більше агресивною ставатиме Росія", принаймні у тому вигляді, в якому вона існує сьогодні.

Віце-спікер нагадала про погрози Путіна на адресу України, що постійно звучать, а також про те, що "окрім погроз ми маємо 5 тисяч російських військових на території України і 30 тисяч уздовж українського кордону".

Сироїд підкреслила, що Україна стикається з дуже потужною пропагандою, поширюваною по всьому світу, яка намагається показати українців невдахами, а Україну - країною-невдахою: "Це теж частина війни, якій ми змушені протистояти".

Вона звернула увагу на те, що Росія весь час воювала з Україною, всю свою історію, будучи країною деспотичною, вона фактично викрала в України, що сформувалася як держава на європейських демократичних традиціях, державність, і весь час намагалася стерти у українців історичну пам'ять.

За наведеною Сироїд статистикою, за минуле століття українці втратили у боротьбі з деспотизмом 22 мільйони осіб населення, "плюс-мінус, тут можна сперечатися", це половина нинішнього населення країни. Фактично нація була наполовину знищена, і ось ці люди 25 років тому знайшли у собі силу сказати, що цій державі бути, що стало особливо великим викликом, сказала Сироїд. Вона зазначила, що Путін, ставши президентом, поставив собі завдання повернути Україну або знищити, "знецінити її, показати, що вона не має права на існування".

З такою тезою фактично погодився депутат бундестагу від фракції ХДС/ХСС Ганс-Петер Уль. Він впевнений, що Путін, який назвав головною трагедією ХХ століття не Другу світову війну, не Голокост, а розпад СРСР, вважає своїм завданням відродження величі Росії. "Він не може змиритися з тим, що сусідня країна розвиватиметься мирно і економічно успішно, без корупції, ухвалюючи незалежні рішення, у тому числі і в тому, чи хоче вона чи ні в ЄС, в НАТО", - сказав депутат.

Німецькі учасники дискусії, організованої Фондом Ганнса Зайделя, говорили про те, що російська пропаганда, у тому числі в Німеччині, постійно намагається довести, що Росія не є частиною конфлікту, а керівництво в Україні - маріонетки США та Європи. На круглому столі наголошувалося, зокрема, що "ця пропаганда насправді є таємною війною проти Німеччини й Європи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-