Керівники держави привітали українців із Днем Державного Прапора

Керівники держави привітали українців із Днем Державного Прапора

Укрінформ
Керівники Української держави привітали народ із Днем Державного Прапора.

Президент Петро Порошенко розмістив на своїй сторінці у Фейсбуку коротке привітання і відеоролик.

"Синьо-жовті кольори та шеврони стали символом мужності наших захисників! З Днем Державного Прапора!" - наголосив глава держави.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав співвітчизників цього дня підняти прапори на будинках, де вони живуть і працюють.

«Закликаю всіх українців у різних куточках України і у всьому світі у цей день підняти на будинках, де вони живуть і працюють, синьо-жовті прапори як символ нашої тисячолітньої державності, як данину пам’яті всім борцям, які поклали своє життя за волю України, як символ нашої перемоги», - зазначив спікер, вітання якого розміщене на офіційному веб-порталі ВР.

Він наголосив, що прапор України – це прапор боротьби нашого народу за незалежну державність.

«З княжих часів – ще у битвах під Грюнвальдом та Оршею – українські воїни йшли у бій під стягами синьо-жовтих барв. Під цим прапором боролися Українські січові стрільці, воїни Армії УНР та ЗУНР. 29 квітня 1918 року синьо-жовті прапори на своїх кораблях підняли моряки Чорноморського флоту у Криму. З цим прапором у руках давали відсіч загарбникам українські повстанці 20-х років на Наддніпрянщині, січовики Карпатської України та воїни Української повстанської армії», - нагадав Голова ВР і додав, що синьо-жовтий прапор став символом української діаспори по всьому світу.

А Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав український прапор символом державності, свободи сили і єднання народу.

«Сьогодні Україна відзначає День Державного Прапора. Протягом років наш стяг став не просто символом державності - він майорить під час найважливіших подій в історії країни. Синьо-жовтий прапор став уособленням свободи, сили і єднання нашого народу», - написав Гройсман на сторінці у Facebook.

До привітань долучився і секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов.

"Цей день - свято всіх поколінь українців, які століттями виборювали незалежність Вітчизни. Прапор України став уособленням Незалежності та незламного духу Українського народу. Державний Прапор України відомий усьому світові. Сотні прапорів майоріли на Майдані, єднаючи людей та надаючи їм мужності. Прапор бережуть і захищають наші воїни під шквальним вогнем на передовій, з ним йдуть у бій та перемагають! І саме Державний Прапор України супроводжує героїв у їх останню путь. Низький уклін загиблим героям", - йдеться у його зверненні.

Турчинов також підкреслив: "Вірю, що Україна під синьо-жовтим стягом буде вільною, єдиною, могутньою європейською державою!"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-