Кулеба: РЄ згадує про Росію, як про небіжчика - гарно або ніяк

Кулеба: РЄ згадує про Росію, як про небіжчика - гарно або ніяк

Укрінформ
У Раді Європи наразі немає втоми від України, але є втома від українсько-російської війни.

Про це під час прес-клубу в рамках XII наради керівників закордонних дипломатичних установ України заявив Постійний представник України при РЄ Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Втоми від України цієї легендарної в Раді Європи немає, тому що у нас є нормальний розвиток співробітництва. Але є дійсно втома від нашої війни, від українсько-російської війни", - зауважив дипломат.

Разом з тим, він також наголосив, що, якщо брати до уваги Росію та її агресію, то насправді в РЄ Російську Федерацію щодня не критикують.

"Загалом про Росію, як про небіжчика, - або гарно, або ніяк. Такого, щоб щоденно критикували Росію та користувалися кожною нагодою, такого немає. Мене особисто це засмучує не тільки як українця, а і як європейця, адже по суті всі закривають очі на те, що відбувається в самій Росії, щоб зайвий раз їх не дратувати і не викликати їхню агресивну реакцію, а згадують про них, якщо вони зроблять щось нейтрально-позитивне", - підкреслив Кулеба.

Водночас, за словами дипломата, завдяки ухваленню конституційної реформи в частині правосуддя, між Україною та Радою Європи наразі триває так званий "шоколадно-квітковий період".

"У нас завдяки цій реформі такий шоколадно-квітковий період - нас хвалять за наші здобутки й загалом відзначають прогрес реформ і на інших напрямках", - розповів Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-