Україна вимагає в окупантів звільнити Умерова

Україна вимагає в окупантів звільнити Умерова

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України вимагають від окупаційної влади Криму звільнити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Про це йдеться в коментарі речниці МЗС Мар'яни Беци.

"Стан І.Умерова важкий. Вимагаємо від окупаційної влади негайно припинити репресії, каральні методи та звільнити Умерова", – написала Беца в Твіттер.

Як повідомлялося, Умеров звинувачується за ч.2. ст.280.1 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації, скоєні з використанням мережі "Інтернет") КК РФ, що передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі. ФСБ закидає Умерову, що 19 березня 2016 року у Києві в прямому ефірі кримськотатарського українського телеканалу "ATR" він говорив про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

На так званому суді за клопотанням ФСБ щодо проведення судово-психіатричної експертизи Умерову стало погано і його помістили до лікарні. Після цього суддя винесла ухвалу про задоволення клопотання - всупереч закону, за відсутності обвинуваченого.

Вранці 18 серпня співробітник ФСБ забрав Ільмі Умерова з лікарні у Сімферополі і відвіз у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для проведення примусової судово-психіатричної експертизи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-