Луценко розказав про депутатів, які

Луценко розказав про депутатів, які "відірвалися від реальності"

Укрінформ
Народні депутати України, які вимагають ліквідувати департамент ГПУ із розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності, або відірвалися від реальності у погоні за політичним рейтингами, або підтримують тих, хто обкрадав державу.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Якщо прості громадяни в емоціях - я до цього спокійно ставлюся, але народні депутати, які вимагають ліквідувати підрозділ в ГПУ, в якому знаходяться особливо резонансні справи по розкраданню державного бюджету, або зовсім відірвалися від реальності в погоні за своїми політичними дивідендами, або працюють, ллють воду на млин тих, хто розкрадав державу", - сказав Луценко.

Водночас він зауважив, що підрозділу з такою назвою в Генеральній прокуратурі не існує. "Я завжди дотримуюся свого слова і ліквідував його особливий статус, який на той момент був, і він відрізнявся від усіх інших", - підкреслив очільник ГПУ.

Генпрокурор зазначив, що підрозділ займається розслідуванням справи "Укргазвидобування", де є навіть викрадення людей, убивства і колосальні збитки для державного бюджету.

"Давайте ліквідуємо підрозділ та закриємо справу по 980 га в Ірпені. Цього хочуть? Бо саме цей підрозділ справу веде", - сказав Луценко.

Він додав, що підрозділ також розслідує справу банку "Фінанси та кредит", що, за даними ГПУ, виводив сотні мільйонів гривень з держави, справу "Дельта-банку".

Як повідомлялося, учора під будівлею Генеральної прокуратури у Києві відбулася акція проти тиску на співробітників Національного антикорупційного бюро.

Її учасники вимагали від генпрокурора Луценка ліквідувати цей департамент ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-