Розслідування інциденту між ГПУ та НАБУ передали СБУ - Луценко

Розслідування інциденту між ГПУ та НАБУ передали СБУ - Луценко

Укрінформ
Розслідування проваджень, порушених за результатами інциденту між працівниками Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро, передано Службі безпеки України.

Про на прес-конференції в Укрінформі заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє кореспондент агентства.

"Для того, щоб слідство по цьому резонансному інциденту було об'єктивним, за пропозицією директора НАБУ пана Ситника, я як генпрокурор, використовуючи дані мені законом повноваження, передаю розслідування усіх проваджень, порушених НАБУ і ГПУ за результатами цього інциденту, до органу, який буде проводити неупереджене і об'єктивне розслідування, - Службі безпеки України", - сказав Луценко.

Він додав, що процесуальне керівництво цим слідством здійснюватиме заступник генпрокурора Анжела Стрижевська, а за пропозицію керівника НАБУ до нього буде залучено також представника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Луценко також повідомив, що клопотатиме перед слідством СБУ про залучення в якості фахівця Богдана Вітвицького, який з самого початку аналізував подробиці цього інциденту.

За словами Луценка, ознаки правопорушень є в усіх сторін конфлікту, і він разом з колегами відчуває громадську напругу, яка виникла навколо цього питання.

"Хочу звернутися до всіх: не треба ділити суспільство на тих, хто за НАБУ, і тих, хто за ГПУ. Суспільство має цікавитися законністю дій усіх правоохоронних органів і їх результативністю у протистоянні корупції, де б вони не були, навіть у наших підрозділах", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-