Партія Меркель підтримує надання Україні зброї - ЗМІ

Партія Меркель підтримує надання Україні зброї - ЗМІ

Укрінформ
Представники правлячої в Німеччині партії Християнсько-демократичний союз висловилися на користь ідеї надати Україні більше засобів розвідки та зброю оборонного характеру.

Про це повідомляє DW.

"Йдеться про гарантування правомірної оборони виключно на безспірно українській території і передовсім для того, щоб запобігти подальшому просуванню солдатів та проплачених сепаратистів з російською зброєю", - сказав депутат Європарламенту Міхаель Ґалер, якого цитує газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Надання озброєнь оборонного характеру підтримав і його колега по партії та голова комітету закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок, однак лише таким чином, "щоб Росія не могла це використати для порушення мінських домовленостей". На думку Брока, за всіх своїх недоліків, мінські угоди допомогли обмежити масштаби конфлікту.

При цьому Брок наполягає, що санкції проти Росії "в жодному разі не можна послаблювати чи скасовувати", оскільки дані ОБСЄ вказують на значно більшу кількість порушень режиму припинення вогню з боку підтримуваних Росією сепаратистів, ніж з боку українських військових.

Представник молодшого партнера у коаліції, Соціал-демократичної партії (СДПН), та член комітету Бундестагу з питань оборони Фріц Фельґентрой проти надання зброї Києву: "Озброєння України видається не дуже доцільним. За запущеної таким чином спіралі (ескалації протистояння - ред.) Україна попри всю підтримку все одно відставатиме". Натомість Фельґентрой закликає ЄС не виключати посилення санкцій проти Росії та розробити конкретні пропозиції для цього.

У МЗС ФРН, яке очолює член СДПН Франк-Вальтер Штайнмаєр, також відкидають поставки зброї Україні. У відомстві заявили FAS, що надання навіть оборонних озброєнь "не належить до підходу міністра закордонних справ до вирішення українського конфлікту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-