Заставу Постному збільшили у 166 разів, а не у тисячу

Заставу Постному збільшили у 166 разів, а не у тисячу

Укрінформ
Заставу для фігуранта "газової справи" Валерія Постного збільшено з 1,5 млн грн до 250 млн грн.

Таке рішення  Апеляційний суд Києва ухвалив у середу на своєму засіданні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Апеляційний суд Києва прийняв рішення скасувати постанову Солом'янського районного суду. Суд ухвалив іншу постанову, якою задовольнив частково клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури застосувати до підозрюваного Постного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 250 млн грн і зобов'язанням підозрюваного носити електронний браслет", - сказав суддя Віктор Глиняний.

Як зазначив у розмові з журналістами заступник керівника САП Володимир Кривенко, суми у 250 млн грн достатньо, адже й вона суттєво відрізняється від попереднього розміру застави - 1,5 млн грн. Втім, за його словами, САП планує до 8 серпня подати до суду клопотання про продовження строку тримання під вартою Постного на 60 діб.

Як повідомляв Укрінформ, САП просила Апеляційний суд Києва збільшити розмір застави Постному з 1,5 млн грн до 1,6 млрд грн.

Постний проходить у так званій газовій справі, яку пов`язують з народним депутатом Олександром Онищенком. Народного депутата звинувачують в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Усього в рамках даного кримінального провадження було затримано 12 підозрюваних.

Постний був заарештований та взятий під варту рішенням Солом'янського райсуду 18 червня, однак із правом внесення застави в розмірі 1,5 млн гривень.

22 червня на виході з Лук'янівського СІЗО, відразу після звільнення під заставу, Постного та ще одного фігуранта справи Олега Рябошапку затримали детективи Національного антикорупційного бюро.

Засідання суду з розгляду поданої САП апеляційної скарги на рішення щодо застави Постному більше місяця переносилось через заяви сторони захисту про тяжку хворобу Постного, який нібито перебуває у «неконтактному стані».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-