Подвиги десантників на Донбасі закарбовані в історії - Порошенко

Подвиги десантників на Донбасі закарбовані в історії - Порошенко

Укрінформ
Подвиги воїнів-десантників у боях за Савур-Могилу, гору Карачун, утримання Донецького та Луганського аеропортів закарбувалися в історії Збройних Сил України.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів на базі Навчального центру ВДВ ЗСУ у Житомирі з нагоди Дня Високомобільних десантних військ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Велика честь стояти тут сьогодні перед вами, і я маю нагоду ще раз подякувати вам - мужнім і сильним воїнам - за самовіддане, ратне служіння Батьківщині. Якщо взяти сучасну історію Збройних Сил та й попередню також, жоден розділ, жоден важливий епізод не обходився без воїнів-десантників. Золотими літерами в літопис українського війська вкарбовані подвиги військовослужбовців Високомобільних десантних військ у боях за Савур-Могилу, гору Карачун, героїчне утримання Донецького та Луганського аеропортів, безпрецедентним є і серпневий рейд підрозділів бригад Високомобільних десантних військ по тилам російсько-терористичних військ", - сказав Порошенко.

Так, за словами Президента, 2 серпня - дата, коли ми маємо згадати і дуже важкі часи, зокрема, 79-у бригаду, яка у 2014 році потрапила під обстріл з російської території біля кордону, і 25-у, яка героїчно проривалася на допомогу 79-й, і 95-у, яка була у рейді, який назавжди увійде в історію Високомобільних десантних військ та ЗСУ. Він підкреслив, що це ті часи, коли карбувалися нові традиції, нова сила славних десантних бригад українських Збройних Сил.

"Сьогодні вже кожен хлопчик знає ці номери, і багато хто мріє стати десантником. Це дуже важливо", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-