Суд над Єфремовим буде в понеділок - ЗМІ

Суд над Єфремовим буде в понеділок - ЗМІ

Укрінформ
Засідання суду щодо обрання міри запобіжного заходу колишньому лідеру фракції Партії регіонів Олександру Єфремову призначено на понеділок.

Про це "Українській правді" повідомило джерело у Генпрокуратурі.

"О 14 годині, Печерський райсуд", - зазначив співрозмовник, говорячи про час початку судового засідання.

Як повідомлялося, в інтернеті 30 липня з'явилося інтерв'ю Єфремова, в якому він зізнався, що підтримує луганських сепаратистів.

Нагадаємо, колишнього главу парламентської фракції Партії регіонів у Верховній Раді VII скликання Єфремова було затримано 30 липня на борту літака австрійських авіаліній за маршрутом Київ-Відень.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство має прямі докази щодо ролі Єфремова в організації "ЛНР".

ГПУ підозрює колишнього главу фракції ПР у заволодінні майном підприємства "Луганськвугілля"(ч.5 ст.191 КК України), здійсненні умисних дій з метою зміни територіальних кордонів України, що призвело до смерті людей і інших тяжких наслідків(ч.3 ст.110 КК України), а також у створенні терористичної організації "ЛНР" (ч.1 ст. 258-3 КК України).

Ці статті не передбачають вихід підозрюваного під заставу або інші форми поручительства.

Щодо Єфремова прокуратура відкривала вже кілька кримінальних проваджень. Зокрема, одно з них стосувалося розкрадання "кіотських грошей" фірмами Юрія Іванющенка за часів президентства Януковича, друге - за ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 КК України щодо організації голосування у Верховній Раді 16 січня за "диктаторські закони".

Крім того, прокуратура також висувала йому звинувачення у розпаленні міжнаціональної ворожнечі та фінансуванні сепаратизму. Проте Печерський суд не знайшов складу злочину за цими звинуваченнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-