Луценко: Очищення ГПУ відбуватиметься у два етапи

Луценко: Очищення ГПУ відбуватиметься у два етапи

Укрінформ
Очищення органів прокуратури в Україні відбуватиметься у два етапи. 

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко сказав у четвер під час круглого столу в Генпрокуратурі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року я бачу два головних завдання Генпрокуратури - це відновлення довіри до органів прокуратури через очищення і притягнення до відповідальності осіб, які вважають себе господарями країни і елітою», - зазначив генпрокурор.

За його словами, очищення відомства відбуватиметься в два етапи. Перший передбачатиме перевірку на доброчесність існуючих працівників прокуратури. В рамках першого етапу на сайтах прокуратур оприлюднюватимуться імена прокурорів та їхні декларації і анкети.

Задум перевірки полягає в тому, що кожен, хто володіє негативною інформацією про прокурора, може повідомити її електронною поштою керівнику робочої групи внутрішньої безпеки ГПУ Петру Шкутяку. При цьому заявник має повідомити своє ім'я, оскільки анонімні звернення не розглядатимуться. Після того, як таке повідомлення надійде в ГПУ, буде організована перевірка наданих фактів. У разі її підтвердження працівника прокуратури буде звільнено. 

Другий етап очищення прокуратури розпочнеться після запуску роботи нової Генеральної інспекції, працівники якої перевірятимуть прокурорів на постійній основі і за наявності підстав порушуватимуть відносно них кримінальні справи.

За словами Луценка, наразі робоча група на чолі з американцем українського походження Богданом Витвицьким вже відібрала 80 працівників майбутньої нової Генінспекції, яку планують запустити у вересні поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-