Прем'єр хоче побачити е-декларації політиків-популістів

Прем'єр хоче побачити е-декларації політиків-популістів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман очікує, що з 15 серпня, коли заплановано старт системи електронного декларування, свої статки покажуть не тільки чиновники, але й політики.

Про це він заявив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені б дуже хотілося сьогодні подивитися не тільки на декларації чиновників, але й політиків, зокрема наших традиційних, і я не перебільшую, політиків-популістів. Дуже хочеться мені подивитися на їхні декларації, чим вони реально володіють, які у них реальні статки", - зазначив Гройсман.

Він нагадав, що система електронного декларування розпочне діяти з 15 серпня, й підкреслив, що з цього часу електронні декларації повинні будуть подавати не лише чиновники, але й політики.

"І ми побачимо, що ті, хто завжди кричать про те, що треба допомагати простим людям, насправді виявляються самі не дуже простими, мають достатньо серйозні статки і є людьми дуже-дуже навіть не бідними, я б навіть сказав багатими. Подивимося, чи зможуть це вони відзначити у своїх електронних деклараціях", - наголосив Гройсман.

Як зазначила голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак, аби система електронного декларування запрацювала з 15 серпня, "потрібно програмне забезпечення, і зараз відбувається робота з його запуску".

Вона повідомила, що у 23 областях України будуть проведені виїзні засідання-тренінги. Такі ознайомчі тренінги вже були проведені у Генпрокуратурі, Конституційному суді тощо. "Записалася на консультацію і Адміністрація Президента", - додала Корчак, зауваживши, що спеціалісти НАЗК готові пояснити кожному, як працює система.

Як відомо, запровадження електронного декларування є умовою для отримання безвізового режиму з ЄС та отримання фінансової підтримки МВФ. Починаючи з 15 серпня 2016 року, чиновники зобов'язані заповнити та подати електронну декларацію; кінцевим терміном подачі є 13 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-