Пайєтт розповів про свої здобутки і жалі на посаді посла

Пайєтт розповів про свої здобутки і жалі на посаді посла

Укрінформ
Найбільшим досягненням за свою каденцію посол США Джеффрі Пайєтт вважає надання Україні 600 млн доларів на посилення безпеки.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми надали 600 млн доларів на посилення безпеки України - це і безпілотні літаки, і прилади нічного бачення, а також багато іншого обладнання, яке дозволяє українським військовим краще виконувати свої обов'язки на Сході», - сказав дипломат.

За його словами, він пишається тим, що навіть у скрутних умовах Сполучені Штати знайшли змогу підтримати Україну.

«Ми, разом з президентом Бараком Обамою, попри складну ситуацію, коли було незрозуміло, як розвиватимуться події на Сході, на падіння економіки, все ж таки змогли надати допомогу. Створити міжнародну коаліцію, яка допомогла врятувати Україну. Президент Обама в багатьох випадках особисто активно пропагував ідею накладання санкцій на Росію, щоб забезпечити суверенітет України. Це відіграло важливу роль і в подальших подіях, і це чинило тиск на Кремль», - наголосив дипломат.

Водночас Пайєтт дуже шкодує, що в Україні загинуло так багато людей.

«Про що я шкодую, так це про те, що так багато людей померло на Майдані, про вбитих на Сході України. Це мені болить, про це я шкодую. Було б чудово, якби я міг зробити щось, аби цього уникнути», - зазначив Пайєтт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-