Порошенко підписав закон про Сили спецоперацій

Порошенко підписав закон про Сили спецоперацій

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час зустрічі з воїнами-спецпризначенцями підписав зміни до деяких законів щодо Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Сьогодні в житті українського спецназу важлива і урочиста подія, яка є плодом спільної і скоординованої роботи багатьох людей. Сьогодні підписується закон, яким завершується процес створення Сил спеціальних операцій Збройних сил України», - сказав Порошенко.

Він назвав цей закон «вимогою часу для того, щоб захист України був набагато більш ефективним».

Президент особливо підкреслив, що під час його міжнародних зустрічей та іноземних візитів теми захисту держави, реформи сектору оборони і безпеки, постачання новітнього озброєння та техніки є ключовими.

«Перша увага щодо спільних дій та спільних тренувань з боку наших партнерів із США, Канади, Європейського Союзу та інших країн приділяється саме Силам спеціальних операцій», - зауважив глава держави.

Президент додав, що на сьогодні в Україні вже створено спеціальний центр і застосовуються спеціальні тренінгові програми, які дозволяють швидко і якісно готувати спецпризначенців.

Закон  №4795 визначає правовий статус і застосування Сил спеціальних операцій самостійно чи у взаємодії з іншими видами ЗСУ для спеціальних операцій щодо створення сприятливих умов для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави.

Документ розроблений за стандартами НАТО та повністю відповідає завданням співробітництва Україна – НАТО в контексті створення ССО, а також положенням Стратегічного оборонного бюлетеня.

Зазначається, що реалізація норм цього закону дасть змогу підвищити стримувальний потенціал Збройних сил України за рахунок наявності у їх складі дієвого інструменту воєнно-силового стримування можливої збройної агресії чи збройного конфлікту, підвищити можливості захисту суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та національних інтересів України, рівень обороноспроможності держави, підвищити можливості держави щодо проведення спеціальних заходів, у тому числі поза межами України, досягати воєнно-політичних і воєнно-стратегічних цілей та припиняти конфлікти на ранній стадії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-