У МЗС прокоментували «риторику Кремля», яку вона нав’язує світу

У МЗС прокоментували «риторику Кремля», яку вона нав’язує світу

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України глибоко занепокоєне різким загостренням безпекової ситуації в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це йдеться у заяві МЗС.

У відомстві переконані, що РФ свідомо підтримує бойовиків на Донбасі, намагаючись вдавати «стороннього спостерігача». При цьому продовжує демонстративно і зухвало використовуватися озброєння, яке давно мало бути відведене від лінії розмежування згідно з Мінськими домовленостями.

«Цілеспрямована ескалація безпекової ситуації відбувається на тлі масованого постачання Російською Федерацією військової техніки, озброєння і боєприпасів, направлення на Донбас нових найманців і кадрових військовослужбовців російської армії», - йдеться у повідомленні.

«Цілком очевидно, що теза про начебто «внутрішньоукраїнський» характер конфлікту на Донбасі, яку офіційна Москва активно намагається нав’язати світовому співтовариству, є лише спробою Російської Федерації у будь-який спосіб відвернути увагу від своєї справжньої ролі як організатора, безпосереднього учасника і сторони цього конфлікту. Така риторика Кремля підтверджується позицією делегації РФ на переговорах у Мінську, де вона намагається виконувати роль стороннього спостерігача та адвоката незаконних збройних формувань окремих районів Донбасу замість того, щоб змусити їх повною мірою виконувати Мінські домовленості», - заявили у зовнішньополітичному відомстві України.

В МЗС також наголосили, що подібну поведінку Росія демонструє також стосовно домовленостей у «Нормандському форматі», відмовляючись від їхнього виконання, або свідомо намагаючись викривити їхній зміст. «Змушені констатувати, що ватажки бойовиків у Донецьку і Луганську та їхні кремлівські куратори свідомо обрали шлях подальшої ескалації конфлікту замість його мирного врегулювання», - додають у відомстві.

«Вимагаємо від Російської Федерації як сторони Мінських домовленостей невідкладно забезпечити виконання своїх зобов’язань, вивести з території Донбасу військових, найманців та озброєння, припинити незаконні поставки зброї та військової техніки бойовикам, розблокувати роботу СММ ОБСЄ. Звертаємося до міжнародних партнерів з проханням посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль з тим, щоб зупинити небезпечну ескалацію напруженості на Донбасі», - наголошують у міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-