Луценко розповів, чому не підписав підозру Онищенку

Луценко розповів, чому не підписав підозру Онищенку

Укрінформ
Підозра народному депутатові Олександру Онищенку мала бути підписана у понеділок, 25 липня, однак містила низку неточностей.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Я збирався підписати підозру Онищенку вже сьогодні, але, на жаль, працівники юридичної служби виявили ще ряд незначних, але важливих недоліків у тексті підозри, складеної працівниками спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Хочу, щоб всі зрозуміли: від того, як буде складена підозра, залежить чи не поверне суд цю справу. Для когось видасться незначним формулювання „лідер угрупування“ чи „організатор злочинного угрупування“, але закон знає лише друге. Решта не відповідає чинному законодавству. А отже може бути використана захистом підозрюваного Онищенка для розвалу справи у суді", - зазначив він.

При цьому глава ГПУ пообіцяв підписати підозру найближчим часом.

"Найближчі дні, сподіваюсь, кожна сторона зробить свою роботу і я не просто з легким серцем, а у повній відповідності з чинним законодавством підпишу підозру Онищенку", - сказав він.

Нагадаємо: раніше Луценко вже повертав на доопрацювання підозру щодо нардепа Онищенка. Тоді він також аргументував свої дії низкою кримінально-процесуальних неточностей у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-