Слідство проситиме Google і Facebook про доступ до листування Шеремета

Слідство проситиме Google і Facebook про доступ до листування Шеремета

Укрінформ
Член колегії Міністерства внутрішніх справ України, народний депутат Антон Геращенко заявляє, що правоохоронці звертатимуться до Google і Facebook для доступу до листування вбитого в Києві журналіста Павла Шеремета.

Про це Геращенко повідомив в ефірі Радіо Свобода.

За словами Геращенка, наразі слідство має записи з камер спостереження з місця, де жив Шеремет, і з маршруту його пересування, аналізує телефонний трафік, опитує родичів і колег журналіста.

«Це велика копітка робота, але я сподіваюся і замовники, і виконавці будуть притягнуті до відповідальності, так само, як це було з організаторами і виконавцями злочину проти журналіста Гонгадзе», – сказав Антон Геращенко.

Як повідомлялося, Павло Шеремет загинув внаслідок вибуху автомобіля, в якому він їхав, у центрі Києва. Вибух стався 20 липня о 7:45 ранку. За попередніми даними слідчих, під машину був закладений вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 грамів у тротиловому еквіваленті. За даними радника СБУ Юрія Тандіта, слідство розглядає шість версій причин вбивства Павла Шеремета, серед них - професійна діяльність і можлива спроба дестабілізувати ситуацію в країні.

Для розслідування обставин вбивства журналіста силовики створили оперативну групу, до діяльності якої вирішили залучити представників ФБР США і європейських фахівців.

Павло Шеремет – білоруський, російський й український журналіст телебачення, радіо та періодичних видань. Останні п’ять років жив у Києві, працював в «Українській правді» і на радіо «Вести».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-