Порошенко відзначив державними нагородами героїв АТО

Порошенко відзначив державними нагородами героїв АТО

Укрінформ
Президент Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами військовослужбовців, які проявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення АТОї.

Глава держави вже підписав відповідний Указ, інформує його прес-служба.

"Зокрема, Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено старшого лейтенанта Юрія Назарука, який з березня 2015 року бере участь в проведені антитерористичної операції на території в Донецької та Луганської областей. В червні 2016 року особовий склад розвідувальної групи під командуванням Юрія Назарука виконував завдання із затримання диверсійно-розвідувальних груп терористів в районі села Водяне. В ході проведення операції З терористів було вбито та 8 взято в полон зі зразками озброєння та особистими документами", - йдеться у повідомленні.

Серед нагороджених орденом «За мужність» ІІІ ступеня солдат Іван Тутейко – кулеметник 59 окремої механізованої бригади оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України. З травня 2016 року бере участь в антитерористичній операції на території Луганської та Донецької областей. 22 червня 2016 року, виконуючи бойове завдання з групою розвідки, виявили диверсійно-розвідувальну групу противника, яка зайшла до  позицій ЗСУ. В результаті запеклого бою ДРГ змушена була відступити. Іван Тутейко спільно з іншими військовослужбовцями підрозділу вели переслідування ворога, в результаті чого було захоплено укріпрайон противника, знищено 7 терористів, захоплена зброя, боєприпаси, засоби зв’язку та спорядження. В ході проведення операції солдат Тутейко організував прикриття поранених та тих, хто надавав першу медичну допомогу, а також виніс із поля бою зброю, боєкомплекти, розгрузки та бронежилети поранених.

Орденом «За мужність» III ступеня нагороджено десантника, солдата Анатолія Маркуса, який з 11 листопада 2014 року по 11 вересня 2015 року брав участь в антитерористичній операції на Сході України. В грудні 2014 року самостійно зголосився бути механіком-водієм багатоцільового легкого броньованого транспортера (тягача) для виконання бойового завдання. В період з 6 по 20 грудня 2014 року виконував перевезення особового складу, боєприпасів в новий термінал Донецького аеропорту та евакуацію поранених бійців у села Тоненьке, Водяне та селище Піски Донецького району Донецької області. Протягом цього часу здійснив 13 виїздів до нового терміналу Донецького аеропорту. Завдяки цьому було евакуйовано близько 50 бійців, які захищали новий термінал.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня також нагороджено прапорщика Юрія Карпова 55 окремої артилерійської бригади оперативного командування «Схід». 19 березня 2016 року в районі міста Авдіївка, керуючи взводом, під шквальним мінометним та стрілецьким вогнем переважаючих сил противника, Юрій Карпов був поранений, але з поля бою не вийшов. Прапорщик продовжував командувати особовим складом, кулеметним вогнем забезпечив зайняття взводом нових позицій та припинення наступальних дій з боку незаконних військових формувань. Отримав сліпі осколкові поранення лівого передпліччя та правої стопи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-