Гройсман поінформував Могеріні про різке загострення на Донбасі

Гройсман поінформував Могеріні про різке загострення на Донбасі

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики, віце-президент ЄК Федеріка Могеріні під час зустрічі обговорили комплекс безпекових питань, пов’язаних з російською агресією на Сході України. Гройсман поінформував про різке загострення ситуації в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Володимир Гройсман поінформував співрозмовницю про різке загострення ситуації в окупованих районах Донецької та Луганської областей, що призвело до загибелі 9 українських військових лише за минулу добу", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр також навів інші факти повного ігнорування та порушень російською стороною своїх зобов’язань у рамках Мінських домовленостей.

«Ми маємо спільно і жорстко реагувати на цю ситуацію. Не можна допустити, щоб світ звик до таких щоденних втрат людського життя в Україні. Потрібно посилити тиск на Росію з метою виведення її військ з території нашої держави. Лише за умови створення належних безпекових умов на Донбасі можлива реалізація основних політичних положень Мінських домовленостей, зокрема проведення місцевих виборів», - наголосив Гройсман.

Він зазначив, що метою цієї агресії є не лише Україна. "Її метою є руйнування єдності Євросоюзу, його принципів та цінностей», - підкреслив прем'єр.

Могеріні підтвердила рішучу підтримку з боку ЄС суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, та відзначила, що наочним свідченням такої підтримки стало продовження секторальних санкцій проти РФ на наступні півроку.

Гройсман і Могеріні обговорили шляхи підвищення ефективності протидії зовнішнім викликам, зокрема, домовилися активізувати співпрацю між Україною та ЄС у рамках Адміністративної угоди між Міністерством оборони України та Європейським оборонним агентством.

Також під час зустрічі Гройсман представив основні результати перших ста днів роботи нового уряду України, зокрема у сфері конституційної реформи, реформи державної служби, приватизації державних підприємств, боротьби з корупцією.

«Успіх подальших реформ на фоні існуючих внутрішніх та зовнішніх викликів залежить від дієвої підтримки ЄС та інших міжнародних партнерів, зокрема МВФ», - наголосив Прем’єр-міністр, відзначивши також важливе значення у цьому контексті макрофінансової допомоги ЄС.

Могеріні високо оцінила прогрес у реформах, досягнутий урядом на чолі з Прем’єр-міністром Гройсманом, і підкреслила, що успіх реформ є також важливим чинником протидії зовнішнім викликам.

Під час обговорення перспективи лібералізації візового режиму між Україною та ЄС Могеріні підтвердила, що Україна виконала всі необхідні критерії у рамках відповідного Плану дій, а відповідне рішення має бути схвалене Євросоюзом найближчим часом.

Співрозмовники погодилися щодо необхідності прискорення пошуку взаємоприйнятного рішення з метою якнайшвидшого завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію та набрання нею чинності у повному обсязі, йдеться в повідомленні.

Гройсман та Могеріні домовилися продовжити предметний діалог з усього комплексу питань відносин між Україною та ЄС під час наступного засідання Ради асоціації. «Ми маємо докласти спільних зусиль, щоб наповнити наступне засідання Ради асоціації реальним і конкретним змістом», - наголосив Прем’єр-міністр України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-