ВР затвердила рішення Радбезу щодо послаблення іранських санкцій

ВР затвердила рішення Радбезу щодо послаблення іранських санкцій

Укрінформ
Верховна Рада затвердила рішення Ради національної безпеки й оборони про виконання резолюції Ради Безпеки ООН щодо Спільного всеосяжного плану дій в частині секторальних санкцій.

За відповідну постанову, внесену до парламенту Президентом, проголосував 231 народний депутат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив представник Президента у ВР Артур Герасимов, документ передбачає затвердження резолюції Радбезу ООН, якою встановлюється менше коло обмежень щодо передачі певних груп товарів і заходів, пов'язаних з ядерною діяльністю, Ісламській Республіці Іран.

«Зміст зазначених санкцій полягає, зокрема, в отриманні попереднього дозволу Ради безпеки ООН на пряме чи опосередковане постачання, продаж або передачу Ісламській Республіці Іран з території України чи громадянами України будь-яких товарів подвійного використання, що можуть бути використані для створення ядерної зброї, а також будь-яких товарів військового призначення», - пояснив Герасимов суть Резолюції ООН щодо послаблення санкцій проти Ірану.

Водночас він підкреслив, що визначені Радбезом ООН обмеження щодо Ірану поширюються для виконання на всі без винятку держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-