Петренко каже, що юристи шикуються в чергу на зарплату в 5 тисяч

Петренко каже, що юристи шикуються в чергу на зарплату в 5 тисяч

Укрінформ
Наразі на одне місце до бюро правової допомоги претендує 6 осіб.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час засідання уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я можу зараз поінформувати про те, що ми завершуємо конкурси на працівників цього бюро. Ми відкрили публічні конкурси на усі посади у таких бюро. Маємо дуже гарну статистику: 6 претендентів на одне місце у бюро правової допомоги: 53% - жінки, 82% - це молоді люди від 21 до 40 років, і 70% - люди, які мають вищу юридичну освіту і досвід роботи у приватній сфері, тобто це адвокати, юристи, науковці і ті люди, які повірили у те, що ця нова система працює за новою філософією", - сказав міністр.

Він нагадав, що цьогоріч уряд прийняв концепцію подальшого реформування органів юстиції. Так, ліквідовано усі без виключення районні управління юстиції радянського зразка, яких було понад 500. Зекономлені кошти були направлені на створення додаткових 400 бюро правової допомоги, які мають бути у кожному маленькому населеному пункті України.

"Цей конкурс із заробітними платами у середньому 5 тис. грн показує і знімає ті скептичні зауваження окремих так званих експертів, що ми не зможемо набрати нових суддів у нову судову систему. Я можу чітко сказати: якщо у систему юстиції прийшли молоді люди, подалися на конкурс, які не працювали на державній службі і у них немає вірусу минулих років неправильної роботи з громадянами, то точно у нову судову систему, яку ми відкрили і так само з осені будемо набирати суддів через публічний конкурс, прийдуть якісно нові і професійні люди, і ми зможемо завершити реформу правоохоронної системи тим, що в Україні нарешті з'явиться нове обличчя судів", - наголосив Петренко.

Він також попросив Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана особисто взяти участь у відкритті перших бюро правової допомоги, які запрацюють восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-