Хан розповів, що потрібно зробити Україні для отримання траншу ЄС

Хан розповів, що потрібно зробити Україні для отримання траншу ЄС

Укрінформ
Україна має продовжити рухатися шляхом реформ, адже саме їх успішна імплементація дозволить розблокувати подальшу макроекономічну допомогу з боку Європейського Союзу, який залишається вірним своїм зобов'язанням перед Україною.

Про це у понеділок на прес-конференції у Києві заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоханесс Хан.

"Досягнення конкретних результатів у цих та інших сферах є вирішальним для того, щоб дати відповідь на законні очікування українського суспільства та розблокувати подальшу підтримку з боку ЄС. Ключові пріоритети залишаються незмінними. Це протидія корупції, правосуддя, реформа правоохоронної системи та державної адміністрації, це торгівля і енергетика", - зауважив Хан.

Він назвав важливими рішення, які були прийняті в Україні стосовно тарифів на енергію та децентралізації Нафтогазу.

"Реформи у цьому ключовому секторі мають продовжуватися", - додав єврокомісар.

Він окремо наголосив: якщо Україна досягне прогресу в імплементації вже прийнятого законодавства у згаданих сферах, досягне принципів вільного ринку, ЄС буде й надалі підтримувати Україну у стабілізації ситуації. 

"Коли політичні умови будуть дотримані Україною, я вас переконую, всі зобов'язання з нашого боку будуть виконані також. Не думайте, що, з нашої точки зору, нещасливі рішення по Brexit матимуть будь-який вплив на наші відносини. Навпаки. Все це - про стабілізацію ситуації в країні", - сказав Хан.

Користуючись нагодою, він подякував послу ЄС в Україні, Яну Томбінському, який завершує свої дипломатичні повноваження в Україні, та представив майбутнього представника ЄС в Україні європейського дипломата француза Хьюга Мінгареллі.

"Хочу подякувати нашому послу, який залишає Україну, Яну Томбінському,  він був тут протягом чотирьох років з 12-го року, які несли в собі великі виклики. Його наступником буде Хьюг Мінгареллі, який також є дуже обізнаним, він почне роботу у вересні", - повідомив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-