"Народний фронт" хоче ухвалити спецконфіскацію цього тижня

Укрінформ
Фракція "Народного фронту" вимагає цього тижня ухвалити законопроект про спецконфіскацію.

Про це під час засідання Погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тепер щодо порядку денного цього тижня. «Народний фронт» наполягає на ухваленні закону про спецконфіскацію грошей, вкрадених режимом Януковича. Чув, що багато з депутатів не хочуть голосувати, бо бояться, що у них щось конфіскують. Законопроект №4890 стосується лише грошей, вкрадених колишнім президентом, і закон буде діяти лише до 1 січня 2017 року», - сказав він.

Бурбак додав, що «Народний фронт» наполягає на включенні цього законопроекту до порядку денного сесії цього тижня.

«Ми не можемо припиняти роботу, поки не приймемо цей закон. Ситуація на фронті загострюється. Може хтось вже на пляжі, але в країні йдуть військові дії», - сказав Бурбак.

Керівник фракції додав, що відразу після проведення спецконфіскації коштів Януковича пропонується передбачити, що 10 млрд грн піде на підвищення обороноздатності, 17 млрд грн - на підвищення зарплатні лікарям, вчителям, працівникам бюджетних сфер, 10 млрд грн - на дороги, 600 млн грн - на підвищення зарплатні прикордонникам.

Він додав, що підтримує пропозицію Голови Верховної Ради Андрія Парубія про продовження роботи цієї сесії Верховної Ради до вересня.

«Зараз не час йти у відпустки, але зміни в календарний план не підтримали наразі навіть борці з тарифами. Це показує, що говорять одне, а голосують зовсім за інше», - сказав Бурбак.

Як повідомлялося, 15 липня має відбутися останнє пленарне засідання цієї сесії. Наступна сесія має розпочатися у вересні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-