Парубій не поступається думкою залишити депутатів без канікул

Парубій не поступається думкою залишити депутатів без канікул

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наступного тижня знову запропонує парламенту внести зміни до Календарного плану сесії.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам вкрай важливо, щоб Верховна Рада України могла у будь-який момент зібратися для прийняття рішень і відповідей на виклики, які можуть стояти перед нами. Я наступного тижня ставитиму цю пропозицію перед народними депутатами, щоб ми не закривали сесію, а продовжили її та будь-якого дня могли зібратися на засідання», - сказав спікер.

Парубій нагадав, що згідно з чинним календарним планом наступний тиждень є останнім пленарним на нинішній сесії, після чого вони мають працювати в комітетах і з виборцями, а далі - канікули.

Проте, за його словами, за ситуації, що склалася сьогодні в країні, сесію закривати не можна, аби мати змогу скликати засідання у випадку необхідності.

Водночас він висловив упевненість, що наступного тижня Верховна Рада працюватиме у нормальному режимі й ухвалить низку важливих законів.

«На наступний тиждень величезна кількість питань, які стоять перед нами, необхідних для євроінтеграції, а це - ряд екологічних дуже важливих законопроектів, які готові, які об'єднують залу, які всі підтримують. Є ще блок необхідних для національної безпеки й оборони», - підкреслив Голова ВР.

Як відомо, у четвер, 7 липня на розгляд народних депутатів було винесено проект постанови про внесення змін до Календарного плану 4-ї сесії ВР нинішнього скликання, яка передбачала у тому числі й норму про продовження сесії й надання права спікеру скликати парламентаріїв на пленарні засідання. За підтримку цієї постанови проголосував лише 171 нардеп із 226 необхідних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-