Князевич відхрестився від законопроекту про виборі на Донбасі

Князевич відхрестився від законопроекту про виборі на Донбасі

Укрінформ
Голова Комітету з питань правової політики й правосуддя Руслан Князевич спростував інформацію про нібито розробку членами його комітету законопроекту про вибори на тимчасово окупованих територіях.

Про це він заявив у коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Не знаю звідки така інформація, звичайно, що ніхто нічого не розробляє»,- відповів він на запитання, чи дійсно очолюваний ним комітет розробляє законопроект про вибори на Донбасі.

Крім того, Князевич зауважив, що йому нічого невідомо, чи хтось взагалі розробляє такий законопроект.

У свою чергу, перший заступник керівника комітету Леонід Ємець підкреслив, що комітет не те, щоб не розробляв законопроект, а навіть не має права на таку роботу.

«Як взагалі виглядає робота комітету? Має бути законопроект, який надходить до комітету, потім комітет уже з ним працює. Відповідно, комітет на цій стадії взагалі не може розробляти, він не може з нуля зробити новий закон, у нього таких функцій немає»,- наголосив народний депутат.

За його словами, спершу хтось (депутати, Президент або уряд - Ред.) має виступити суб'єктом законодавчої ініціативи і внести законопроект до комітету, а вже потім комітет визначатиметься з доцільністю ухвалення того чи іншого проекту закону.

Крім того, Ємець запевнив, що за наявної у нього інформації ніхто з парламентаріїв відповідний законопроект не розробляє.

«Ні я, ні мої колеги, у яких я про це питав, не займаються розробкою даного законопроекту»,- зауважив Ємець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-