Порошенко: Інвестиція в оборону України - інвестиція в європейську безпеку

Порошенко: Інвестиція в оборону України - інвестиція в європейську безпеку

Укрінформ
Інвестиція у безпеку і оборону України є додатковою інвестицією в європейську безпеку та оборону.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час участі у церемонії передачі контрбатарейних радарів Збройним Силам України у Міжнародному аеропорту "Бориспіль", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми щиро розраховуємо на додаткове посилення нашої співпраці (зі США. - Ред.) і переконані, що інвестиція у безпеку і оборону України є додатковою інвестицією і в європейську безпеку та оборону, бо тут ми боронимо не лише територіальну цілісність і незалежність нашої держави, тут ми боронимо волю і демократію всього європейського континенту", - сказав він.

Так, Порошенко зауважив, що передача контрбатарейних радарів - це додатковий крок на шляху зміцнення взаємодії з американськими партнерами з метою підсилення обороноспроможності Української держави.

"Цей крок лише невелика частина тієї військово-технічної допомоги, яку уряд Сполучених Штатів надає Україні у цьому році. І на виділення цієї допомоги спрямовано 335 млн доларів. Цей крок є важливим і в контексті розгляду у Конгресі США законопроекту про додаткове виділення нам ще 500 млн доларів", - наголосив Глава держави.

Як відомо, Верхня палата Конгресу США 14 червня 2016 р. прийняла законопроект S.2943, який визначає бюджет Пентагону на 2017 фіскальний рік. У тексті документа передбачена фінансова підтримка на оборонні потреби України в розмірі до $500 млн.

Варто зауважити, що нижня палата Конгресу США прийняла подібний законопроект (H.R.4909) з бюджетом для Пентагону в середині травня. В ньому військова підтримка для України визначається в розмірі лише $150 млн.

За процедурою, обидва законопроекти мають пройти процедуру узгодження, де всі пункти, у тому числі фінансування операцій за кордоном будуть приведені до єдиного значення. Після цього документ подається на підпис президенту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-