Луценко попросив у комітету Ради згоди на арешт Онищенка

Луценко попросив у комітету Ради згоди на арешт Онищенка

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко просить профільний парламентський комітет дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Онищенка.

Про це він заявив під час засідання Комітету ВР, на якому розглядається подання "Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Онищенка Олександра Романовича", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи викладене та керуючись частиною 3 статті 80 Конституції України, частиною 1 статті 27 закону України "Про статус народного депутата України", частиною 2 статті 482 КПК України, статті 218 закону України "Про регламент Верховної Ради України", прошу розглянути це подання і дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Онищенка Олександра Романовича, обраного народним депутатом по виборчому округу №93 на позачергових виборах народних депутатів, який набув повноважень народного депутата України 27 листопада 2014 року", - сказав він.

За словами Луценка, аналіз доказів у їх сукупності підтверджує, що саме Онищенко створив і в подальшому здійснював керівництво злочинною організацією. Наразі уже затримано 10 учасників організації, останнім згідно ухвал суду обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Обгрунтованість підозри цим учасникам організації, якою керував Онищенко, підтверджено Солом’янським районним судом міста Києва, зауважив генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-