Функції в Нафтогазі будуть розділені – Гройсман

Функції в Нафтогазі будуть розділені – Гройсман

Укрінформ
Найближчим часом з метою виключення монопольності на внутрішньому ринку газу будуть розділені функції НАК "Нафтогаз України".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Буквально в найближчі дні буде прийнято рішення про розподіл функцій транзиту газу, зберігання газу, торгівлі газом і видобутку газу", - поінформував прем'єр, пояснивши це прагненням "не робити монополістів в середині України".

Це, підкреслив Гройсман, буде "дуже позитивно для надійності роботи нафтогазової галузі". Він нагадав, що наразі проводиться реорганізація, реструктуризація "Нафтогазу". Компанія вже має незалежну громадську наглядову раду.

Гройсман сказав, що зараз робиться все можливе для збільшення видобутку власного газу. Це в сукупності з такими заходами як енергоефективність (що дасть змогу знизити споживання газу в 2-4 рази, до рівня європейського), більш повне використання можливостей електроенергетики, у тому числі гідроенергетики зробить Україну енергонезалежною державою з сильною економікою, переконаний співрозмовник агентства.

Коментуючи заяви канцлера Меркель про те, що «Північний потік-2» є чисто економічним, а не політичним проектом, який не завдасть шкоди інтересам України, Гройсман зауважив, що вважає такий проект, в першу чергу, загрозою енергетичної залежності Європейського Союзу.

“Завдання – диверсифікація... І треба максимально використовувати тут можливості України. Ми це пропонуємо і на цьому наполягаємо", - сказав прем'єр.

Інтерв'ю з главою уряду читайте на сайті агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-