Гройсман: Завдання Мінська – повернути український Донбас

Гройсман: Завдання Мінська – повернути український Донбас

Укрінформ
Одним із головних завдань Мінських домовленостей є успішна реінтеграція в Україну Донбасу.

Про це глава українського уряду Володимир Гройсман заявив на спільній з Канцлером ФРН Ангелою Меркель прес-конференції у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН. 

"Мінські угоди - це план, яким чином ми забезпечимо реінтеграцію територій. Наше завдання сьогодні - об'єднати зусилля і продовжувати імплементацію для того, щоб якнайкраще забезпечити реінтеграцію, хотів би підкреслити, реінтеграцію українського Донбасу", - заявив Гройсман. 

Він зазначив, що для успішної реінтеграції Росія повинна забезпечити неухильне виконання угод і в частині припинення вогню, і в частині відведення озброєнь та інших кроків, які забезпечать мир на європейському континенті, а не щоденний обстріл і втрати серед українських військових, воїнів-героїв. 

Гройсман подякував Меркель за підтримку Німеччиною України в такий непростий час. Він зазначив, що спільним завданням є  зробити все, щоб встановити стійкий мир на континенті, а агресора змусити поважати міжнародне право, "щоб надалі жодна країна в світі не страждала від тих викликів, які сьогодні стоять перед Україною". 

У ХХІ столітті, підкреслив прем'єр, постав виклик для всього цивілізованого світу, "і сьогодні українські воїни охороняють не лише кордони України, а й кордони ЄС, тому що борються за демократичні цінності, за європейські цінності, за повагу міжнародного права". 

Меркель зі свого боку була "змушена констатувати", що немає стабільного перемир'я; і вся Україна це відчуває. "Але імплементація Мінських угод не стоїть під сумнівом. Ми продовжуватимемо роботу в цьому напрямку", - пообіцяла вона. 

Канцлер має намір продовжувати залишатися у контакті з Президентом Петром Порошенком, "який насамперед відповідає за це". "ФРН і Франція у нормандському форматі прагнуть підтримати Україну та її інтереси для того, щоб був доступ до кордону, щоб життя людей поліпшилося, щоб там можна було провести вибори за стандартами ОБСЄ; це складний процес, але треба йти цим шляхом", - запевнила Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-