Представник України при ЄС: Євросоюз має належно оцінити прогрес реформ

Представник України при ЄС: Євросоюз має належно оцінити прогрес реформ

Укрінформ
За результатами візиту Президента України Петра Порошенка до Брюсселя 27 червня Євросоюз має оцінити прогрес ключових реформ в Україні.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив представник України при Європейському Союзі Микола Точицький.

«Ми також очікуємо, що лідери ЄС належно оцінять прогрес, досягнутий Україною за останній час в імплементації ключових реформ. ЄС є нашим важливим партнером у процесі підтримки перетворень в нашій державі, і ми розраховуємо на подальшу підтримку у цьому зв’язку», - сказав посол.

Точицький висловив переконання, що за підсумками переговорів глави держави з лідерами ЄС буде надіслано чіткий політичний сигнал щодо збереження обумовленості між санкційним режимом проти РФ і повною імплементацією Мінських домовленостей.

Також, за словами представника України при ЄС, під час візиту обговорюватиметься питання лібералізації візового режиму для українських громадян.

«Ми очікуємо на чіткі сигнали на підтримку запровадження безвізового режиму для України, яка виконала усі необхідні критерії. Розраховуємо, що Європейський парламент та Рада ЄС, які зараз розглядають відповідне рішення, ухвалять його так швидко, як дозволяють існуючі процедури, без зайвих затримок і додаткових умов», - наголосив посол.

Точицький повідомив, що практичним результатом візиту стане підписання двох двосторонніх документів між Україною та ЄС – Угоди про співробітництво з Європейською організацією з питань юстиції та Угоди щодо асоційованої участі України в дослідницьких та навчальних програмах Євратому.

Повний текст інтерв’ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-