Марина Порошенко взяла участь у відкритті

Марина Порошенко взяла участь у відкритті "Артеку" у Пущі Водиці

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь в урочистих заходах з нагоди відновлення діяльності ДП "Міжнародний дитячий центр "Артек.UA" у Пущі Водиці. Понад 300 дітей зі всієї України стали першими "артеківцями".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави

"Дуже символічно, що перша зміна розпочинає свою роботу під назвою "Під прапором Гідності", адже для кожного з нас артеківець - це дитина, яка сповідує такі цінності, як Мир, Дружба, Толерантність, Патріотизм і Людська Гідність", - сказала Марина Порошенко.

За її словами, дуже важливо, що після анексії Криму "Артек" не припинив своєї роботи і відтепер продовжить працювати для українських дітей під Києвом.

Разом з дружиною Президента в урочистостях взяли участь в.о. керівника Державного управління справами Сергій Борзов та народний артист України, суддя шоу "Голос країни" Олександр Пономарьов. Гості ознайомилися з арт-проектом "Білі птахи у мирному небі" та у супроводі дітей оформили композицію з паперових птахів, на крилах яких кожен написав свою мрію. "Артеківці" розповіли присутнім про козацьку систему їхнього життєустрою, про Універсал Єдності Артеку, який вони прийняли напередодні.

Директор дитячого центру Сергій Капустін презентував Марині Порошенко основні напрямки розвитку освітніх, соціальних та культурно-мистецьких програм "Артек.UA". Зокрема, до кінця літа дитячий центр прийме ще 880 дітей, а до кінця року – понад 4 тис.

За допомогою дитячих творчих колективів юні "артеківці" подарували всім гостям концертну програму "Український дивосвіт Артеку". На згадку про зустріч діти подарували дружині президента хустку "артеківця". Зі свого боку, вона передала добірку української сучасної літератури до бібліотеки "Артеку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-