Онищенко подав до суду проти ГПУ та НАБУ

Онищенко подав до суду проти ГПУ та НАБУ

Укрінформ
Нардеп Олександр Онищенко подав позов до Печерського районного суду Києва проти ГПУ та НАБУ про захист честі і ділової репутації.

Текст позовної заяви є у розпорядженні Української правди.

У ній Онищенко вказує, що 15 червня під час брифінгу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав його організатором злочинної схеми.

Онищенко вважає, що ця інформація є недостовірною, і вимагає її спростування.

"Поширена на брифінгу в стверджувальній формі недостовірна інформація про позивача вказує на вчинення Позивачем протиправних дій, які чинним кримінальним законодавством кваліфікуються як злочин, та дискредитує Позивача в очах оточуючих <...>, порушує його право на повагу до честі, гідності та ділової репутації", - йдеться в тексті позову.

Згідно з законом відповідачем у випадку поширення інформації, яку подає посадова чи службова особа під час роботи, є юридична особа. Оскільки Холодницький є заступником генерального прокурора та керівником САП, то позов подано проти ГПУ.

Крім того, Онищенко вказує, що відео цього брифінгу оприлюднило у себе на сайті НАБУ, отже Онищенко позивається і проти нього.

Як відомо, у середу, 15 червня, НАБУ передало до Генпрокуратури подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності. 16 червня ГПУ направила його до Верховної Ради.

Він підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Онищенко заявляв, що керівник НАБУ Артем Ситник виконує політичне замовлення, він передав відповідну заяву в ГПУ.

Станом на 16 червня депутат перебував у французькій Ніцці, при цьому сам Онищенко у коментарі УП та іншим ЗМІ запевняв, що перебуває в Києві і має намір прийти у п'ятницю в Раду.

17 червня Онищенко повернуся до Києва вже після того, як парламент розійшовся до 5 липня, отже не зможе позбавити його недоторканності.

Станом на 19 червня суд заарештував на 60 днів усіх 10 осіб, затриманих 15 червня у "газовій справі", в якій фігурує Онищенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-