Ложкін розповів, що Бжезінський думає про нашу декомунізацію

Ложкін розповів, що Бжезінський думає про нашу декомунізацію

Укрінформ
Американський політолог, колишній радник з національної безпеки Президента США Збігнєв Бжезінський вважає декомунізацію в Україні надважливим досягненням для захисту ідеологічного суверенітету.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін, який зустрівся з Бжезінським під час свого візиту до США.

"У CSIS | Center for Strategic & International Studies зустрівся з "яструбом" зовнішньої політики Сполучених Штатів Збігнєвом Бжезінським, котрий як ніхто переймається шахматною грою, що розгортається у світі сьогодні. Обговорили майбутнє безпеки в регіоні, зiйшлися на думцi, що не можна залишати Україну буферною зоною між Росією і європейськими країнами", - зазначив Ложкін.

За його словами, Бжезінський високо оцінив зусилля по декомунізації з боку України як надважливе досягнення щодо захисту ідеологічного суверенітету. "Також відзначили, як важливо підтримувати взаєморозуміння і партнерські відносини між Україною і Польщею, у тому числі тi, стосуються спiльної безпеки. Збігнєв Бжезінський дуже позитивно сприймає призначення головного реформатора Польщі Лєшека Бальцеровича радником Президента і його представником в уряді - це повинно сприяти поступу реформ в Україні", - зазначив глава АП.

Крім того, Ложкін провів зустріч з екс-держсекретарем США Мадлен Олбрайт. "Відвідав офіс колишнього Держсекретаря США Мадлен Олбрайт. Пані Олбрайт є великим другом України та добре обізнана зі станом наших справ. Під час зустрічі обговорили реалізацію реформ в Україні із особливим наголосом на антикорупційну складову. Також провів зустріч із послом Венді Шерман, у недалекому минулому заступником держсекретаря та близькою соратницею Хіларі Клінтон. Обговорили шляхи залучення іноземних інвестицій в Україну, необхідність зближення українських та західних регуляторних стандартів, а також перебіг виборчої кампанії у США", - написав він.

фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-