Захист відкопав у вбивстві Нємцова

Захист відкопав у вбивстві Нємцова "слід українських спецслужб"

Укрінформ
Заява ФСБ про те, що російський опозиціонер Борис Нємцов, можливо, був вбитий з пістолета "українського походження", привела до збою у процедурі передачі вже розслідуваної кримінальної справи з однієї інстанції в іншу.

Про це повідомляє "Коммерсантъ"

"Ми неодноразово просили слідство перевірити цю (українську - Ред.) версію, але нам було відмовлено", - сказав адвокат головного обвинуваченого у справі Заура Дадаєва Шамсудін Цакаєв.

Адвокат має намір домагатися повернення справи з Генпрокуратури на нове розслідування. Юрист наполягає, що Нємцова міг застрелити не його клієнт, як переконане слідство, а інший учасник групи - Беслан Шаванов, який підірвав себе гранатою при затриманні. За версією захисника, спецслужбам України розстріл політика нібито був потрібен для того, щоб дестабілізувати обстановку в Росії.

Напередодні ФСБ повідомила про те, що затримала учасників кримінального угруповання, які виготовляли вогнепальну зброю із сувенірної продукції - так званих масогабаритних макетів. Саме така переробка фігурувала у розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Як повідомляв Укрінформ, опозиційний політик Борис Нємцов був вбитий в ніч на 28 лютого 2015 року напроти Кремля. У розслідуванні відразу був виявлений "чеченський слід", але через протидію влади Чечні розслідування надовго загальмувалося, а частина підозрюваних у співучасті без перешкод виїхала з країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-